MENÜ

 

„Tour de Börzsöny"

2018. október 11-14.

 A Börzsöny Magyarország egyik leginkább magashegység jellegű hegyvidéke. Az egykori vulkáni kráter peremén megmaradt sziklás gerinc legmagasabb csúcsa, a Csóványos (939 m) alig marad el a Kékestetőtől, de a környezete sokkal vadregényesebb: a hosszú mély völgyek, az egymás után sorakozó hegyhátak bejárása igazi csemege a túrázók számára. A hegység közepe nagy kiterjedésű, ember nem bolygatta erdőség, a 7-800 m szint feletti Magas-Börzsöny. Ez az útcélunk.

 

Információk: október 13. szombat Magyarországon munkanap lesz - ez jó a szállásfoglalás miatt és van ahol a díjszámításban is számít a hét vége/munkanap.

A csütörtök-pénteki szállás a hegy lábánál lesz (több lehetőség van, jelenleg szervezés alatt). Itt olyan szálláslehetőségeket vettünk célba, ahol lesz saját étkezési lehetőség (konyha használat) és saját ágynemű használat, persze az árakat is nézzük. 

 

Ami már biztos: a Nagy Hideghegyi turistaházban lesz a szombat esti szállás, ami egy igazán nagy kalandnak igérkezik: talán ez egyetlen turistaház Magyarországon ahova csak gyalog lehet fölmenni, a Magas-Börzsöny 843 m-es csúcsára épült Nagy-Hideghegyi turistaház igazi magashegyi feelinget áraszt.

Saját hálózsákot kell vinni, 45 férőhely, 5 ágyas szobák vannak.

Itt nincs konyha használat (büfé és étterem van a vendégek részére) de a saját szendvicset el lehet fogyasztani az asztaloknál.

https://nagyhideghegy.hu/

 

A Nagy-Hideg hegyi turistaház a Börzsöny közepén

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

  • Jövőre jubileumi Tour de Délvidék!
    2010-07-27 15:50:23

    2011-ben tizedik alkalommal kerül megrendezésre a délvidéki magyar fiatalok nagy nyári kerékpáros vándorlása a "Tour de Délvidék".  Hogy merre lesz az útvonal?  Ezzel kapcsolatbna Zsoldi csak ennyit árult el: "The best of the Tour´s"

Szavazás

Tetszett az idei Tour?
A szokásos volt színvonal, de azért jövőre is megyek...
Kiváló szervezés, jó volt a program, remekül éreztem magam!
Akkor lássak legközelebb biciklit, mikor a hátam közepét...
Asztali nézet